Prima data cand am mancat dovlecel facut in felul acesta eram
la tara la bunica prietenei mele Alina, in
judetul Salaj , Horoatul Crasnei. Mmmmm…m-au cucerit! Cand vine primavara-vara,
prima data ma gandesc la dovleceii astia, cu multeeee rosii! J
Ingrediente:
- 2 dovlecei de marime medie
- 100 gr cascaval
- 4-5 linguri de faina
- 2-3 linguri de smantana
- 1 legatura de marar
- 1 ou
- Sare
- Piper
- Ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Se curata de coaja dovleceii, se dau pe razatoarea mica si se strorc de apa lasata.
Peste dovlecei punem oul, faina, smantana, cascavalul ras si mararul tocat marunt, se mai adauga sarea si piperul si se amesteca bine cu o lingura.
Se pune ulei la incins si cu lingura se ia din compozitie si se aseaza in tigaie pana cand se rumenesc pe ambele parti.
Noi le-am servit cu rosii si ou fiert din care am facut o ciupercuta! J Pofta buna!