Prajitura Andra (Krem a la Krem)




Am pregatit prajitura aceasta minunata pentru un concurs pe care l-am organizat la munca cu colegii mei dragi. Fiecare aduce cateva bucati de prajitura, ne strangem toti si gustam si ne indulcim ziua.
E genul acela de prajitura pufoasa ce ti se topeste in gura. Pe mine m-a vrajit din prima.
Ultima data pentru blat am cumparat din greseala Crema de caramel, iar in reteta initiala scria Crema de ciocolata. Diferenta nu e foarte mare. Dar pana la urma e o chestie de preferinte.


Ingrediente:

Pentru Blat:
9 oua
9 linguri de zahar
 2 plicuri de Crema Ole de ciocolata sau caramel

Pentru Crema alba:
500 ml frisca lichida
400 ml lapte
2 plicuri Crema Ole de vanilie

Pentru Glazura:
200 grame ciocolata cu lapte
150 ml frisca lichida
1 lingurita de unt


Mod de preparare:

Blatul:
Separa cele 9 oua, bate albusurile bine, pana cand se formeaza o spuma ce sta fixa. Incorporeaza cele 9 linguri de zahar. Cand zaharul s-a topit, adauga galbenusurile, si amesteca cu un tel para pentru a mentine compozitia aerata.
Pont! Poti sa amesteci si cu mixerul, insa blatul nu o sa creasca in final foarte mult.
Cerne cele doua plicuri de crema peste compozitie, si omogenizeaza. Pune aluatul in tava, si introduceti in cuptorul preincalzit.
Lasati pe foc mediu spre tare la inceput (pana cand incepe sa creasca), si apoi dati focul pe mediu spre mic. Aveti grija caci se va coace destul de repede.


Pana cand blatul se coace, intr-un caston mai mare, amestecati frisca (lichida), cu laptele, si cu cele doua plicuri de crema de vanilie, si mixati pentru inceput pe viteza mai mica, apoi continuati pe viteza mare pana cand obtineti o crema ce se poate intinde fara sa curga.
Dupa ce blatul se coace si se raceste, puneti crema peste blat si dati la frigider pentru 20 minute.
Pana atunci..

Glazura:
Intr-o craticioara, amestecati frisca cu ciocolata rupta in bucati si untul.
Cand ciocolata e topita (atentie compozitia nu trebuie sa fiarba!), luati craticioara de pe foc si lasati la racit. O sa fie initial lichida, insa se va ingrosa/intari in timp ce se raceste.
Eu pun craticioara intr-un vas cu apa rece pentru a se ingrosa mai repede.

La final, pueti glazura peste crema, si lasati la frigider inca 20 minute.
Se poate decora dupa imaginatia fiecaruia.


Prajitura cu crema de ciocolata in blat:

Prajitura cu crema de caramel in blat:


Dupa cum vedeti diferenta dintre prima varianta si a doua, nu se refera numai la culoarea blatului ci si la inaltimea lui.
In prima poza (ciocolata in blat) compozitia a fost amestecata cu mixerul, pe cand in cea de-a doua poza (caramel in blat) compozitia a fost amestecata cu un tel para).

Pofta buna!
Daca incercati reteta, si va place ce a iesit, trimiteti poza pe Facebook sa vada toata lumea si dati tag la Bucatareste cu Laura! Sau postati direct pe pagina !




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram