Paste din grau dur cu ton maruntit cu sos, suna bine nu? Sa stiti ca e la fel de gustos pe cum suna! Nu credeam ca o sa iasa atat de bun, dar sosul cu suc de rosii a iesit fenomenal. Sunt sigura ca va fi pe gustul vostru!
Ingrediente:
- 400 gr de paste din grau dur
- 450 gr de ton maruntit
- ulei de masline
- sare
- piper
- chilli - dupa preferinte
- un praf de tarhon
- un praf de oregano
- 2 catei de usturoi
- lamaie
- 200 ml suc de rosii
- 120 ml apa
- 2 linguri de parmezan
Mod de preparare:
Se pune pe foc o apa cu putina sare pentru paste. Cand fierbe apa se adauga pastele. Nu le lasati sa fiarba de tot, aproximativ 8 minute maxim.
Pe foc mic se pune ocraticioara in care se adauga ulei de masline, tonul maruntit, usturoiul maruntit, piper si praf de chilli. Sa nu il gatiti pe foc mare pentru ca nu vrem sa se rumeneasca, vrem doar sa se intrepatrunda aromele. Cand uleiul incepe sa dea semne ca s-a incalzit (cand sfaraie), adaugam sucul de rosii si apa amestecand. Adaugam si oregano si lasam sa fiarba asa la foc mediu pana ajunge sosul la punctul de fierbere, adica aproximativ 10 minute si oprim focul.
Dupa cele 8 minute in care am tinut pastele in apa clocotita, scurgem apa de pe ele si le amestecam cu sosul, parmezanul si tarhonul si le amestecam repede. Le acoperim cu un capac si dupa 2 minute le mai amestecam inca o data si le mai lasam inca 1 minut.
Pastele o sa absoarba sosul si astfel el se va lipi de fiecare spirala. Toate aromele se vor combina si va vor cucerii pe loc.
Pofta buna!