O reteta simpla pentru un blat de tort. 
Ingrediente:
- 7 oua
- 2-3 linguri de cacao
- ½ esenta de rom
- 14 linguri de zahar
- 14 linguri de ulei
- 14 linguri de faina
- 1 lingurita praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare:
 Se separa ouale.
In galbenusuri se incorporeaza incet uleiul amestecand
incontinuu ca la maioneza, apoi se adauga zaharul vanilat.
Separat , peste cantitatea de cacao se pun cu 2 ½ linguri de
apa rece si apoi se pune peste galbenusuri si se amesteca.
 Peste albusuri se pune un praf de sare si se mixeaza pana
cand se formeaza o spuma foarte consistenta, si se incorporeaza cantitatea de
zahar recomandata. 
Se adauga esenta de rom si se mixeaza.
Peste spuma din galbenusuri in care s-a incorporat zaharul
se adauga amestecul de galbenusuri cu cacao si se omogenizeaza cu un tel in
forma de para, amestecand de jos in sus incet. 
Intr-o tava tapetata cu unt si faina se pune
compozitia si se introduce in cuptor pana cand trece testul scobitorii 
Daca doriti sa obtineti un blat fara cacao, eliminati-o din
reteta si adaugati 1 fiola de esenta de vanilie. 
Pofta buna! La fel de gustoase sunt si celalte retete de
blaturi  ! 
 
 
									 
 

