O ciorba usoara de primavara, cu vitamine, deci una revitalizanta!
Pofta buna!
Ingrediente:
- 2 capatani de salata verde
- 200 ml smantana
- 100 ml iaurt
- 1 ceapa
- 4-5 catei de usturoi
- 2 oua
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pune o oala cu apa pe foc si cand fierbe se adauga salata spalata bine si rupta in bucatele impreuna cu ceapa.
Separat intr-o tigaie se prajesc aproximativ 100 gr de slanina afumata, numai cat sa isi schimbe culoarea si apoi se adauga 1 ou si albusul de la celalalt ou. Se face ca si o omleta, si apoi se taie in fasii.
Cand salata e fiarta (se scoate si ceapa afara) separat intr-un bol se pune smantana cu iaurtul si cu galbenusul ramas si se adauga din apa in care a fiert salata pana cand compozitia cu smantana ajunge la temperatura apei, apoi se pune incet in oala amestecand intr-una.
Fasiile de omleta se pun in oala cu cioba, se adauga si sarea, piperul, si usturoiul maruntit si se mai lasa inca 3-4 minute.
Eu am pus deasupra putina boia amestecata cu ulei, are un efect vizual minunat!
Pofta buna!