Prajitura preferata a sotului meu! Am facut-o de Pastele Catolic, iar musafirii au fost super incantati de ea! Va las sa o incercati si sa va spuneti parerea.
Ingrediente:
Pentru o foaie:
- 3 albusuri
- 100 gr nuca macinata
- 100 gr zahar
- 1 lingura faina
- Ulei pentru uns tava
- Un praf de sare
O sa avem
nevoie de trei foi.
Pentru fiecare
foaie aluatul se face separat.
Pentru crema:
- 9 galbenusuri
- 250 gr de unt
- 4 plicuri de zahar vanilat
- 150 gr de zahar
- 50 gr zahar pudra
Pentru krantz-ul de deasupra:
- 150 gr miez de nuca
- 100 gr de zahar
Mod de preparare:
Se fac 3 foi, preparandu-le
separat pe fiecare astfel:
Se bat albusurile cu un praf de
sare pana cand se obtine o spuma consistenta, se adauga zaharul si se continua
pana cand se dizolva zaharul. Incorporam faina si apoi si nucile.
Ungem cu ulei spatele unei tavi
peste care punem o foaie de copt pe care la randul ei o ungem cu putin ulei,
astfel o sa luati mult mai usor foaia
cand o sa o scoateti din cuptor.
Pe tava tapetata punem compozitia
mixata si o intindem uniform cu ajutorul unei linguri. O introducem in cuptor
pana cand are o culoare potrivita, o nuanta aurie. Aproximativ 15 minute pe foc
mic. Dupa ce o scoatem de la cuptor o lasam sa se raceasca. La fel facem si cu urmatoarele 2 foi.
Acum sa ne ocupam de crema. Galbenusurile ramase de la ouale
pentru foi se amesteca intr-o oala cu zaharul si zaharul vanilat, iar apoi le
punem la bain-marie pentru 20 minute amestecant in tot acest timp pana cand
galbenusurile formeaza o crema consistenta. Se vede in poza cam cum trebuie sa
arate crema.
Acum trebuie sa lasam sa se
raceasca si vom lua untul pe care il vom
freca cu putin zahar pudra pana devine spumos si moale. Apoi il vom adauga
peste crema racita si le vom mixa pana cand se va omogeniza.
Pentru krantz-ul de deasupra,
punem intr-o tigaie teflonata zaharul si
il amestecam cu o lingura pana cand se topeste si apoi punem si nucile si le
amestecam cu zaharul topit, nucile astfel pralinate le punem pe un platou de
lemn uns din plin cu ulei si le lasam putin sa se raceasca dupa care o sa le
zdrobim cu o sicitoare.
Crema o punem intre cele 3 foi
inclusiv peste foaia de deasupra si apoi presaram nucile pralinate si zdrobite.
Se tine la rece cateva ore si apoi e perfecta pentru servit!
Pofta buna!