Blat de tort


 O reteta simpla pentru un blat de tort. 
Ingrediente:
  • 7 oua
  • 2-3 linguri de cacao
  • ½ esenta de rom
  • 14 linguri de zahar
  • 14 linguri de ulei
  • 14 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare:


 Se separa ouale.
In galbenusuri se incorporeaza incet uleiul amestecand incontinuu ca la maioneza, apoi se adauga zaharul vanilat.
Separat , peste cantitatea de cacao se pun cu 2 ½ linguri de apa rece si apoi se pune peste galbenusuri si se amesteca.



 Peste albusuri se pune un praf de sare si se mixeaza pana cand se formeaza o spuma foarte consistenta, si se incorporeaza cantitatea de zahar recomandata. 
Se adauga esenta de rom si se mixeaza.
Peste spuma din galbenusuri in care s-a incorporat zaharul se adauga amestecul de galbenusuri cu cacao si se omogenizeaza cu un tel in forma de para, amestecand de jos in sus incet. 

La sfarsit se incorporeaza faina amestecata in prealabil cu praful de copt. 

Intr-o tava tapetata cu unt si faina se pune compozitia si se introduce in cuptor pana cand trece testul scobitorii 


Daca doriti sa obtineti un blat fara cacao, eliminati-o din reteta si adaugati 1 fiola de esenta de vanilie.
Pofta buna! La fel de gustoase sunt si celalte retete de blaturi  ! 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment