Snitele Crispy

 
Din pacate nu am reusit sa fac pozele mai bune, eram cam in graba cand am facut snitelele. Era ziua mea si am facut mai multa mancarica, iar la capitolul poze am ramas in urma.:) Dar la gust..?..Super!:) Crocante in exterior si moi in interior! Hm...


Ingrediente:
  • 2 bucati de piept de pui
  • 1 punga de fulgi de porumb Fortza
  • 300 gr pesmet
  • 100 ml lapte
  • Boia
  • Piper
  • Sare
  • 4 oua
  • Faina
  • Ulei pentru prajit

Mod de preparare:


Pieptul de pui se taie bucatele, se bat snitelele si se condimenteaza cu sare, boia si piper si se lasa la frigider pentru 30 minute.





Fulgii de porumb se sfarma cu o lingura, sau cu mana si se adauga pesmetul peste fulgi.



  Intr-un castronel se face un amestec din oua, lapte si 3-4 linguri de faina pana cand devine un aluat mai moale, asemanator cu cel de la clatite.




Se pune tigaia pe foc si uleiul la incins.
Snitelele se dau apoi prin faina, aluatul din oua, lapte si faina, si in final prin fulgii de porumb apasand usor ca sa se  lipeasca bine fulgii si se pun in uleiul incins.
Recomand sa schimbati uleiul de cate ori observati ca snitelele nu mai au culoarea aurie, pentru ca asta inseamna ca uleiul s-a ars si atunci snitelele o sa aiba o culoare urata.
Pofta buna!





2 comentarii:

Instagram