Ingrediente:
- 500 grame carne tocata amestec de porc si vita
- 1 legatura de patrunjel proaspat
- ½ lingurita de piper
- 1 lingurita rasa de boia
- 4-5 catei de usturoi pisati
- 2 oua
- 1-2 linguri de susan
- 200 grame pesmet (puteti sa adaugati cate putin pana obtineti textura dorita)
- 1 lingurita de sare (sau dupa gust)
- ulei
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele intr-un castron si se framanta
pana cand obtineti o compozitie omogena.
Se umezeste un platou de lemn/plastic si se formeaza chiftelutele de marimea dorita. Ca sa obtineti aceeasi dimensiune la chiftelute va recomand sa folositi o lingurita si pentru fiecare chiftea sa luati din compozitie aceeasi cantitate cu lingurita. Astfel o sa obtineti chiftelute egale si aratoase gata sa dea pe spate toti invitatii.
Sfat. Atunci cand formati chiftelutele umeziti putin mainile
cu apa si acestea nu o sa vi se lipeasca de maini.
Dupa ce ati terminat de format chiftelele, puneti ulei la incins intr-o tigaie si verificati sa fie suficient incat sa acopere chiftelele, astfel ele se vor rumeni in acelasi timp pe toate partile fara a fi nevoie sa verificati pe toate partile. La nevoie se schimba uleiul daca se arde prea tare.
Se obtin chiftelute aromate si cu o textura superba.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu