Satioasa si gustoasa tocanita de cartofi e printre felurile mele de mancarica rapida cand sunt in lipsa de idei. Poate sunt subiectiva acum, dar iubesc cartofii!:)
Ingrediente:
- 700-800 pulpa de porc fara os
- 500-600 gr cartofi
- 1 ardei rosu
- 1 ardei verde
- 2 morcovi
- 1 bucata de telina
- 2 linguri faina
- 3 linguri pasta de tomate
- Ulei
- Sare
- Piper
- Boia dulce
- Patrunjel uscat/ proaspat
Mod de preparare:
Se spala carnea si se taie bucati potrivite. Se pune carnea
sa se rumeneasca in ulei incins si se adauga apa cat sa o acopere.
Cand e fiarta pe jumatate carnea se scoate pe o farfurie.
Separat, in ulei incis se calesc ardei tocati si peste ei se
adauga morcovul taiat marunt, telina si carnita. Sepune apa calda peste ele si
se lasa sa fiarba 20 minute.
Se adauga si carnita peste legume!
Se pune apa peste legume.
Se adauga cartofii taiati cubulete, si se mai lasa la fiert
pana cand sunt cartofii fierti.
Separat intr-un bol se amesteca pasta de tomate cu faina si
se pune apa fierbinte de pe cartofi, apoi se pune totul in oala.
La final se adauga, sarea, piperul, boiaua dulce si
patrunjelul.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu