O mancare sanatoasa, cu putine calorii pentru 4-6 persoane!
Multumesc sotului meu pentru ajutor...:)
Ingrediente:
·
1 kg pulpe de pui dezosate
·
4-5 morcovi
·
400-500 gr cartofi
·
Boia
·
Piper
·
Sare
·
Ulei de masline
Pentru marinata:
- 1
lingura miere
- 200 gr
iaurt
- Zeama
de la ½ lamaie
- ½
lingurita piper
- ½
lingurita praf de usturoi / 2-3 catei de usturoi pisati
- ½
lingurita busuioc uscat
- 100 ml
vin alb
- 1 lingurita rasa de praf de chill
Mod de preparare:
Noi am facut marinata pentru pulpe cu o zi inainte, deci le-am lasat la frigider cam 24 ore, dar si daca le lasati 3-4 ore e bine.
Dupa cum o sa observati sotul meu a amestecat toate cele necesare pentru marinata.... Multumesc dragul meu pentru ajutor!
Am amestecat toate cele necesare pentru
marinata, am pus pulpele in ea, am acoperit si le-am pus la frigider.
Miere Iaurt
Zeama de lamaie Piper
Praf de usturoi
Busuioc Vin
Praf de Chilli
Si acum trebuie racorite o vreme la frigider..:)
Intr-un vas cu aburi am pus morcovii peste care
am pus sare si piper, i-am scos intr-un vas de yena sa ramana calduti.
Si apoi am pus cartofii condimentati cu boia, piper si sare.
A doua zi le-am scos,
le-am pus pe un grill pentru aragaz, am pus putin ulei de masline
deasupra si le-am lasat sa se
rumeneasca. (Tot a doua zi se intampla si prepararea cartofilor si a morcovilor :) )
I-am servit cu sos tzatziky.
Ne-a placut tare mult reteta asta, e usoara si nu are multe
calorii, potrivita pentru momentele cu invitati, musafiri!:)
Pofta Buna!
Reteta pt sosul tzatziky??:D
RăspundețiȘtergereAcum vine si reteta pentru tzatziky:)
RăspundețiȘtergere