Pizza cu sunca, ciuperci si branza

 

O pizza tare gustoasa mai ales cu sos de chilli sau ketchup dulce/hot! Pofta..
Ingrediente:
Pentru topping:
  • 300 grame de sunca ( sunca Pizza, asa se numeste)
  • o conserva de ciuperci, aproximativ 400-450 grame de ciuperci
  • 300 grame de branza sarata
  • 2 ardei rosii
  • pasta de tomate
  • oregano
  • piper
  • praf de chilli
  • 2 oua
Pentru blat: (Reteta imprumutata de pe blogul http://barbatlacratita.blogspot.com)
Eu am adaugat pe langa reteta initiala de blat  o lingura de oregano, pentru mine e un condiment atat de esential intr-o pizza.
  • 500 grame de faina
  • 250 ml de apa
  • 1pliculet de drojdie / un cubulet de drojdie
  • 3 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 1 lingura de oregano 
Mod de preparare:

Incalzim putin apa ( sa fie calduta nu fierbinte) si o punem intr-un castron, adaugam apoi drojdia, zaharul si sarea si amestecam pana cand se dizolva toate ingredientele.

Adaugam uleiul.

Si oregano.

Incepem sa incorporam faina. Intai amestecam cu  lingura, iar mai apoi incepem sa framantam cu mainile aluatul.

Trebuie sa obtinem un aluat elastic si suficient de tare incat sa il putem intinde. Il acoperim cu un prosop si il lasam sa dospeasca aproximativ 35-40 minute, pana cand isi dubleaza volumul. 
Dupa ce a dospit il impartim in cate parti avem nevoie, in fuctie de tava pe care o folosim. Eu am facut 2 tavi de pizza. Tava mea are diamentrul de 32 cm. Va spun asta sa va faceti o idee despre cat aluat o sa aveti la indemana. 


Incepem sa pregatim ingredientele pentru topping, pentru ca acesta este succesul unei pizza reusite.




Tapetam tava cu faina.

Aluatul il intindem cu o sicitoare pe un blat pe care am presarat faina, apoi il punem n tava. 
Pasta de tomate o intindem peste blat intr-un strat subtire.

Adaugam oregano si apoi sunca.

Apoi ardeii tocati, ciupercile, piperul si praful de chilli.


Si o bagam la cuptor pentru  20 minute la foc mediu.

O scoatem si punem jumatate din cantitatea de ou batut si apoi branza rasa.. O mai lasam la cuptor aproximativ 20 minute. In functie de cuptorul vostru, poate sa stea mai mult.

Cand e gata, se poate taia si se poate servi.

Noi am savurat-o cu ketchup picant si sos de chilli.




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu