Ciorba de fasole proaspata, acuma nu mai conteaza ca e galbena sau verde! E adorabila ciorbita asta, fie ca e cu sau fara smantana. La noi se face de cele mai multe ori cu smantana, dar am vrut o ciorbita usoara asa ca am renuntat la smantana.
Ingrediente:
- 400-500 gr de fasole galbena
- 1 ceapa
- 1 bucata de telina
- 2-3 morcovi
- 1 pastranac
- 1 legatura de patrunjel
- 1 /2 legatura de leustean
- piper
- sare
- 3 linguri de bulion
- 250 gr de carne de porc
Mod de preparare:
Se spala carnita si se taie cuburi, si se pune intr-o oala la fiert impreuna cu un praf de sare.
Dupa ce au fiert inclusiv legumele si carnea, se adauga bulionul. Se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Oprim focul. Adaugam patrunjelul si leusteanul tocate marunt.
Pofta buna dragii mei! Noi am servit-o cu ardei iute !