Capsuni




Daaa!!! Capsuni si atat! No bine, eventual cu putina ciocolata!:) Adevarul e ca daca vreti un "dulce" rapido-proaspato-delicios puteti apela la capsuni mai ales ca acum au aparut peste tot!
E un "dulce" aromat si sanatos, light si frumos colorat!
Iata cateva lucruri pe care nu poate nu le stiati despre capsuni:
Studii recente au concluzionat ca nivelul ridicat de antioxidanti din capsuni  poate ajuta la neutralizarea efectelor distructive ale radicalilor liberi. Mai mult de atat, cercetatorii au declarat ca aceste fructe  ajuta organismul sa isi repare tesuturile si diminueaza riscul atacurilor de inima si infarcturilor.


  • Aceste fructe au fost asociate de-a lungul timpului cu dragostea. Se spune ca atunci cand doua persoane de sex opus impart o capsuna lipita de alta se vor indragosti in curand.
  • Un studiu recent a ajuns la concluzia ca persoanelor carora le plac capsunii sunt sociabile, amuzante si iubitoare in timp ce indivizii care urasc aceste fructe sunt morocanosi si introvertiti. (Adevarul e ca nu se spune nimic despre cei care au alergie la capsuni  Hahaha)
  • Capsunii erau oferite ca dar in vremurile medievale si in acelasi timp simbolizau pacea si prosperitatea.
  • Francezii cred ca aceste fructe au un efect afrodiziac. Cu mult timp in urma, la nuntile din Franta, mirii consumau capsuni cu zahar si smantana inainte de noaptea nuntii.
  • Capsunile sunt sigurele fructe care au semintele in exterior. O singura capsuna are aproximativ 200 de seminte pe suprafata ei. 
  • Capsunile pot produce urticarie persoanelor alergice. Poti sa verifici daca esti alergic la capsuni consumand dimineata, pe stomacul gol, 100 grame .Daca in timp de o ora nu apar semne de urticarie inseamna ca nu esti alergic. (Aici ma incadrez si eu :P)
  • Capsunile sunt bogate in vitamine din complexul B si in mangan, aceste fructe au un rol important in functionarea normala a sistemului nervos si sunt indicate in astenii si in prevenirea insomniilor
  • Nu spalati capsunile inainte sa le introduceti in frigider. Expunerea la umezeala si frig determina aparitia mucegaiului. Ele se pastreaza mai bine daca nu le rupeti codita si frunzulitele pana in momentul in care le consumati.
  • Capsunile contin oxalati, iar in cantitati mari nu sunt tocmai potrivite pentru cei cu probleme cu rinichii. Deci daca aveti astfel de probleme reduceti cantitatea de capsuni. (Si aici tot eu ma incadrez)

Daca ati ajuns pana aici cu cititul sunt sigura ca data viitoare cand o sa mergeti in oras o sa luati macar 500 gr de capsuni. Noi i-am tras prin ciocolata alba, i-am infipt pe un bat de frigaruie si i-am pus la frigider pentru 5 minute. Gustosi..!
Nu uitati daca aveti alergii sau probleme cu rinichii, nu exagerati!:)
Pofta buna dragii  mei!
Sursa :www.acasa.ro
Pozele sunt proprietatea Bucatareste cu Laura

Instagram