Gogosi umplute




Daca inca nu le-ai incercat, e momentul sa o faci. Moi, pufoase, dulci, perfecte pentru cafeaua de dimineata sau langa un ceai bun. 
Cantitatea dintr-un kilogram e perfecta pentru cand ai musafiri, sau daca ai o familie numeroasa.


Ingrediente:
  • 1 kg faina 000;
  • 8 linguri de zahar;
  • 4 oua intregi + 2 galbenusuri;
  • 700 ml ulei pentru prajit;
  • 3 plicuri zahar vanilat;
  • 1 lingurita esenta rom;
  • coaja de la 1 lamaie;
  • 400 ml lapte caldut;
  • 2 plicuri drojdie uscata;
  • 1 praf de sare;
  • 3 linguri lapte;
  • zahar pudra vanilat pentru pudrat;
  • 200 gr crema de ciocolata pentru umplut / sau orice vreti voi dar sa aiba consistenta solida;
Mod de preparare:

Pasul 1: Pune faina toata intr-un castron mare si cu o lingura fa o mica adancitura in care pui 1 lingurita de zahar, cele doua plicuri de dojdie si putin lapte caldut. Acopera cu un prosop curat, pentru 10-15 min. Tine cont ca in incaperea in care faci aluatul si il lasi la dospit trebuie sa fie caldut.







Pasul 2: Separat intr-un castron, amesteca ouale intregi si galbenusurile, cu 1 praf de sare, zaharul vanilat, coaja de lamaie, 1 lingurita de rom, cele 8 linguri de zahar, omogenizeaza compozitia.






Pasul 3: Dupa cele 10 min in care maiaua a crescut, adauga amestecul cu oua, si treptat adauga si laptele caldut, si incepe framantarea. Treptat, adauga lapte pana cand obtii un aluat moale, usor lipicios, acopera-l cu un prosop curat, si lasa-l la dospit intr-un loc caldut, o ora.









Pasul 4: Pana cand dospeste aluatul, dintr-o coala de hartie de copt taie niste patratele pe care o sa pui gogosile la dospit. Decupeaza-le putin mai mari decat gura paharului cu care o sa tai aluatul.




Pasul 5: Dupa ce aluatul a dospit, imparte-l in doua.
Presara blatul de lucru cu faina, intinde o foaie nu foarte groasa (1 cm maxim), si cu un pahar pe care il pui  in faina inainte (ca in poza), decupeaza cat de multe bulinde poti din aluat. Fiecare bulina de aluat pune-o pe un patratel de hartie de copt.







Pasul 6: Cu o lingurita, pune Nutella, sau ce vrei tu sa folosesti ca umplutura (dar sa fie ceva care nu curge in prima instanta. Pune intr-un castronel 3 linguri de lapte, si unge marginile bulinei de aluat cu putin lapte, foloseste o alta bulina ca sa o acoperi, apoi preseaza marginile ca sa se lipeasca cele doua buline de aluat. Dupa ce ai terminat cu toate, lasa-le sub un prosop curat la dospit inca macar 30 minute.
Daca nu vrei sa le umpli cu nimic, atunci dupa ce ai decupat aluatul, pune bulinele de aluat direct sub un prosop si lasa-le la dospit 30 minute.









Pasul 7: Dupa cele 30 minute in care gogosile au dospit, pune-le intr-o oala cu ulei incins, si cu atentie lasa-le sa se prajeasca. Atentie, pentru ca un foc prea mare sub oala, e posibil sa iti prajeasca la exterior gogoasa si sa nu fie suficient de copt aluatul in interior. Asadar, focul sa fie mediu dupa ce uleiul s-a incins.
Gogosile le pui in ulei NUMAI dupa ce uleiul e incins. Le intorci fara sa le impungi cu furculita. Daca doresti poti sa folosesti spumiera/paleta/. Cand le scoti lasa-le pe un servetel absorbant pana sa racesc putin. Apoi le poti pudra cu zahar vanilat, si savura.

 


Deja imi imaginez cate mustati de zahar pudra ai pe langa tine...! 
Pofta buna!












Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu