Malai cu lapte




Pentru el desertul asta e cu amintiri din copilarie. E asa fain sa putem oferi celor din jur o bucurie, fie ea si una mica, dar sa nu treaca o zi fara sa ne gandim la cei din jurul nostru. Numa zic! 
Savurati-o cu cei dragi si bucurati-va de timpul petrecut impreuna cu ei!
Sotului meu, cu drag! 


Ingrediente:
  • ·       1 litru lapte
  • ·        100 grame unt
  • ·        4 oua
  • ·        1 lingurita sare
  • ·        200 grame zahar
  • ·        250 ml smantana
  • ·        500 gr branza de vacuta
  • ·        8 grame zahar vanilat
  • ·        300 grame malai grisat
  • ·        3 linguri faina de grau
  • ·        100 ml lapte pentru final
  • ·        Optional: pastaie de vanilie, zahar pudra


Mod de preparare:

Pasul 1:
Pune la fiert laptele impreuna cu untul si sarea. Lasale pe foc mic sa fiarba. Daca vrei aici poti sa adaugi si semintele de la pastaia de vanilie.
Cand incepe sa fiarba, toarna in ploaie faina de malai, in timp ce amesteci cu un tel para. Amesteca estimativ 3-5 minute, pana cand se ingroasa compozitia. Ia oala de pe foc si pune-o deoparte ca sa se raceasca compozitia. Mai amesteca din cand in cand ca sa ajuti racirea.

Pasul 2:
Separa ouale. Albusurile bate-le spuma, si apoi incorporeaza treptat zaharul si zaharul vanilat. Pune spuma obtinuta deoparte.

Pasul 3:
Cand s-a racit mamaliga fiarta in lapte, pusa deoparte la Pasul 1 adauga branza de vaci, smantana, galbenusurile si faina de grau. Omogenizeaza compozitia amestecand cu sporsi drag !

Pasul 4:
Pregateste o tava si unge-o cu unt, apoi tapeteaz-o cu faina.
Amesteca spuma de albusuri cu compozitia obtinuta la Pasul 3.
Toarna compozitia obtinuta in tava tapetata cu faina.
Pune tava in cuptorul incalzit, la aproximativ 180 grade, pana cand se rumeneste deasupra.

Pasul 5:
Ai vazut ca e rumenita, sau stii ca e gata de scos din cuptor? Perfect!
Scoate tava, toarna 100-150 ml de lapte cat de cat uniform peste malaiul din tava, si mai las-o la cuptor cam 10 minute.

Scoate tava dupa cele 10 minute, si las-o la racit cateva ore bune. Eu am lasat-o peste noapte.
Inainte de servire, noi am presarat putin zahar pudra vanilat.

Pofta buna!

Multumim Simona Nistor pentru reteta!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram