Mancare chinezeasca cu pui si bambus



Prima data am avut ocazia sa mananc combinatia de pui cu bambus si sos picant, la o cina cu colegii de la munca. Unul dintre colegii nostri ne-a incantat papilele gustative cu varianta lui de mancare chinezeasca, si mi-am propus sa o pregatesc si eu.  Unde mai pui ca ii tare simplu de facut.
Deci, multumesc Edi. ;)



Ingrediente: (4 persoane)

  • 1 piept pui mediu;
  • 2 linguri ulei;
  • 1 borcan bambus (il gasiti si la Auchan si la Carrefour);
  • 2 ardei; (folositi mai multe culori ca e mai interesant);
  • 3 morcovi medii;
  • 1 conserva ciuperci (200-300 gr);
  • sos chilli dulce/picant;
  • alternativa: daca vreti sa puneti mai putin sos chilli (pentru ca ii picant orice i-ati face), puteti combina niste pasta de tomate sau bulion cu sosul de chilli;
  • sos de soia (3 lingurite);
  • taietei de orez( 1 punga intreaga);
  • sare;
  • ghimbir (proaspat de preferat, dar merge si praf)
  • optional: seminte de susan (decor).
Mod preparare:

Puneti apa la fiert (fara ulei si sare) pentru taietii de orez.

 
Taiati pieptul de pui cat sa le mananci dintr-o imbucatura.
Taiati in betisoare subtiri ardeii si morcovii.
Scurgeti de apa din conserva ( dar nu le stoarceti) ciupercile. Procedati la fel si cu bambusul.

Puneti uleiul in tigaia incinsa (care poate sa fie Wok sau teflon), si adaugati pieptul de pui ca sa il caliti usor. Dupa 5-7 minute adaugati ardeiul si morcovii, lasati cam 8-9 minute la foc mediu pana cand se inmoaie putin morcovii.
Adaugati ciupercile si bambusul, amestecati, lasati 2-3 minute.
Adaugati sosul de chilli si sosul de soia. Amestecati.
Lasati maxim 10 minute la foc mediu spre tare, amestecand in continuu, adaugati ghimbir si sare dupa gust.

Intre timp: Cand fierbe apa pentrutaietei, adaugati taieteii, amestecati din cand in cand. Nu ii fierbeti mai mult de 5 minute. Opriti focul, apoi jet de apa rece (scurt pt ca nu vreti sa ii raciti de tot).

Nu lasati sa se inmoaie de tot compozitia, trebuie sa aiba o textura pe alocuri crocanta (mai ales bambusul).

Puneti taietii in farfurie, peste adaugati sosul cu pui si bambus si savurati cu cei dragi!
Pofta buna!

Multumesc inca o data EDI pentru reteta!


2 comentarii:

  1. Buna, as putea sa folosesc acesti muguri de bambus Shan Shi la borcan pentru reteta?
    https://www.catalomat.ro/kaufland/catalog-nou-bucureti-de-miercuri-14-02-2018/?page=2
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut 7 ART PASSIONS, da cred ca sunt acelasi lucru cu ce am folosit eu, doar ca alta marca.
    Spor si Pofta buna!

    RăspundețiȘtergere

Instagram