Imi place sosul asta caci poti sa il folosesti pentru o gramada de deserturi,
pentru decor, pentru gust, pentru orice vrei tu sa primeasca gust de caramel bun-bun!
Ingrediente:
- 2 cani de zahar
- 100 gr de unt
- 2 linguri de miere
- 200 ml lapte
Mod de preparare:
Folositi tigaie/craticioara in antiaderenta, pentru ca altfel o sa va para rau.. Haha.. Puneti untul impreuna cu zaharu si mierea pe aburi, pana cand se topesc toate, amestecati din cand in cand. Dupa ce s-au topit, craticioara merge pe foc mic,pana cand incepe sa bolboroseasca si atunci adaugam 100 ml lapte fierbinte, se amesteca si se mai pune restul de lapte fierbinte. Cand puneti laptele sa aveti grija pentru ca o sa se "umfle" compozitia, face spuma, dar daca focul e pe mic, se retrage repede, apoi amestecati in continuare, pana obtineti culoarea caramelului si compozitia se ingroasa.
Si....gata!:)
Lasati-l la racit,puneti-l in recipiente si apoi la frigider.
In acest mod btineti cam 700 ml de sos de caramel! Cum se vede in poza! :)
Si cum nu am facut acest sos degeaba, o sa va arat si ce am facut cu acest sos delicios..:)