Sos de caramel


Imi place sosul asta caci poti sa il folosesti pentru o gramada de deserturi,pentru decor, pentru gust, pentru orice vrei tu sa primeasca gust de caramel bun-bun! 




Ingrediente: 
  • 2 cani de zahar
  • 100 gr de unt
  • 2 linguri de miere
  • 200 ml lapte

Mod de preparare:

Folositi tigaie/craticioara in antiaderenta, pentru ca altfel o sa va para rau.. Haha.. Puneti untul impreuna cu zaharu si mierea pe aburi, pana cand se topesc toate, amestecati din cand in cand. Dupa ce s-au topit, craticioara merge pe foc mic,pana cand incepe sa bolboroseasca si atunci adaugam 100 ml lapte fierbinte, se amesteca si se mai pune restul de lapte fierbinte. Cand puneti laptele sa aveti grija pentru ca o sa se "umfle" compozitia, face spuma, dar daca focul e pe mic, se retrage repede, apoi amestecati in continuare, pana obtineti culoarea caramelului si compozitia se ingroasa. 

Si....gata!:)
Lasati-l la racit,puneti-l in recipiente si apoi la frigider.
In acest mod btineti cam 700 ml de sos de caramel! Cum se vede in poza! :)

                            

          Si cum nu am facut acest sos degeaba, o sa va arat si ce am facut cu acest sos delicios..:) 
Dar pana atunci raspundeti-mi la o intrebare!:) ------------------------>>>

                           

3 comentarii:

Anonim spunea...

cat timp ati mai fiert sosul dupa ce ati pus laptele??? Dupa aproape 1 ora de fiert al meu nu s-a inchis si nu s-a ingrosat deloc :-?

Laura Pasca spunea...

Nu, mai retin exact cat am tinut pe foc, dar maxim 30 minute. Pana s-a ingrosat. Nu stiu sa iti spun exact de ce nu ti-a iesit ok, dar totusi ma gandesc sa iti spun sa incerci sa pui mult mai putin lapte decat am precizat. Asta poate sa fie la tine problema,desi nu stiu ce cauzeaza asta. Merita sa incerci.
Sper sa iti iasa, chiar imi pare sincer rau. ;(

Anonim spunea...

Revin....am mai facut o data sosul de caramel,de data asta s-a ingrosat destul si am obtinut o culoare si un gust super numai ca....dupa ce l-am pus in borcan si s-a racit complet s-a zaharisit,[-(asa ca l-am topit din nou,l-am pus in tava si dupa ce s-a racit l-am taiat cubulete si am obtinut niste caramele super:d

Trimiteţi un comentariu