Saratele/Betisoare sarate cu branza si susan


Pe vremea cand eram studenti, (eu si Alex), primeam pachete, ca tot studentul..:)) Dar Alex primea in pachetul lui intotdeauna saratelele astea minunate si ma minunam pe ele pana cand le dadeam gata...:)
Bineinteles ca sunt facute dupa reteta bunicii lui Alex, trebuie sa zic ca merg incredibil alaturi de un pahar de bere si un film, daca mai pui si faptul ca sunt incredibil de usor de facut, atunci ai reteta pentru o seara perfecta alaturi de prietenii tai!
Ingrediente:
  • 1 kg de faina
  • 2 oua
  • 1 plic de drojdie
  • 1 lingura de margarina
  • 2 linguri de smantana
  • 2 linguri de untura (puteti sa puneti doar 1 lingura, dar le-am vrut mai fragede)
  • seminte de chimen (cat va place voua de mult)
  • 1 lingura de sare
  • susan
Mod de preparare:

Amestecati faina cu drojdia si ouale, margarina, untura, smantana. Framantati-le ca sa se omogenizeze, adaugati si chimenul, sarea si continuati sa framantati.
Intindeti cu sicitoarea o  foaie de 1/2 cm- 1cm maxim si taiati cu un pinten bucatele de 1,5-2 cm latime si cat de lungi vreti, le puneti in tava pe hartie de copt, le ungeti cu ou si presarati branza si susan daca doriti.
Le lasati in cuptor pana cand incep sa se rumeneasca, focul la cuptor sa fie pe mare.
Pofta buna dragii mei!



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment