Mini-amandine cu crema de ciocolata






        Amandinele astea le-am mai facut o data, insa de data asta m-am gandit sa incerc altceva.Ca forma ma refer. Si daca va intereseaza reteta o gasiti aici, referindu-ma strict la cantitatile si ingredientele necesare.



Diferentele:

1. Dupa ce faceti blatul si se raceste il taiati in 2 ca sa obtineti doua blaturi din cel initial. Dupa asta il "decupati" cu o forma metalica rotunda, Dintr-un blat ar trebuii sa scoateti aproximativ 50-60 de bucat, in functie de dimensiunea formei cu care decupati (bucatile sunt relativ mici, se pot manca din 1-2 maxim 3 imbucaturi) 

2. Dupa ce ati decupat blaturile, puneti 2 cate 2 forme de blat una peste celalalta, ca sa fie organizate si sa lucrati mai usor. Puneti-va alaturi siropul racit. Crema intarita (daca considerati ca trebuie sa fie mai tare, adaugati putina frisca mixata).Aaa, si daca vreti sa fie aspectul final mai frumos,cumparati niste hartiute mici de briose/muffins, cele mai mici pe care le gasiti pentru ca sunt suficiente si mini-amandinele o sa arate mult mai bine.

3. Luati un capacel de blat (forma rotunda taiata in prealabil) si il scufundati rapid in sirop , cam in 1 secunda il bagati si il si scoateti, el se va insiropa exact cat trebuie, altfel cu o lingurita ar dura mult prea multa  si cu un pos mai mare puneti cantitate de crema pe care o doriti, maxim 3 cm inaltime, adaugati si celalalt capacel de blat, la fel insiropat, la fel procedati si cu celalalte. Dupa ce ati terminat de asamblat le lasati la frigider aproximativ 30 minute.

4. Scoateti-le de la frigider, si decorati cu ciocolata alba si neagra topite si putin racite, si decorati cu crema sau cu frisca, sau decorati cu orice doriti voi si va place.

Ps.Sorry pentru ultima imagine.Au fost fotografiate dupa un transport cu masina + frana brusca.

Multumesc pentru fotografii Izabela.



Pofta buna.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment