Cheesecake cu mango si fructul pasiunii


Un desert usor, racoros, potrivit de dulce si putin..altfel. Mango e dulce si fin, iar fructul pasiunii e putin acrisor, crema fina de branza se topeste in gura, iar blatul din biscuiti e super rapid.

Ingrediente:
  • 250 gr biscuiti digestivi
  • 60 grame unt
  • 2 mango coapte
  • 1-2 fructul pasiunii
  • 150 grame zahar pudra
  • 200 ml frisca lichida
  • 500 gr mascarpone
  • 3 linguri lamaie
  • 15 gr gelatina
  • esenta vanilie
  • 3 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare:
  1. Blatul de biscuiti: Se sfarma cu un blender biscuitii, si apoi se amesteca cu untul topit. Se omogenizeaza si se taseaza intr-o tava cu pereti detasabili, in care am pus o bucata de hartie de copt. Dati la frigider .
  2. Mango: Se curata de coaja, se pun 3 linguri de lamie, si se face un piure cu ajutorul unui blender. Se imparte in 2 parti egale.
  3. Crema: Se bate frisca lichida si se pune deoparte. Crema de branza (mascarpone) se bate cu mixerul scurt, pana se "desface", se adauga zaharul pudra, esenta de vanilie si zaharul vanilat (verificati la gust daca vreti sa puneti mai putin zahar - mango al meu nu a fost suficient de copt/dulce). Lasati deoparte.
  4. Se imparte gelatina in 2 boluri: 12 grame si 3 grame. Se lucreaza prima data cu cel de 12 grame, si se adauga 3 linguri de apa. Intre timp se pune un ibric cu apa pe foc. Cand fierbe apa (ar trebui destul de repede, ca sa nu se stea prea mult gelatina la inmuiat), se pune bolul cu gelatina pe aburi si se tine pana cand dispar granulele de gelatina. Se pune deoparte.
  5. La punctul 3 am impartit mango in 2 parti,acum e timpul sa  folosim o singura parte, si amestecam cu gelatina obtinuta la punctul 4. Piureul de mango cu gelatina il punem peste crema de branza cu zahar, si amestecam incet cu o spatula, se omogenizeaza, si se adauga si frisca batuta. Crema astfel obtinuta se pune peste biscuitii sfarmati ce au stat la frigider. Puneti la congelator pentru 30 minute.
  6. Peste piureul de mango ramas, adaugati miezul de la 1-2 fructul pasiunii (eu am pus doar de la 1 bucata).
  7. Peste gelatina ramasa (3 grame), puneti 1 lingura apa rece, lasati 2 minute, si puneti-o pe aburi ca sa dispara granulele (1-2 minute). Se pune deoparte.
  8. Se pune gelatina peste piureul de mango cu fructul pasiunii si se amesteca energic. 
  9. Scoate cheesecakeul de la frigider si pune mango cu gelatina deasupra si niveleaza. Pune la frigider si lasa-l peste noapte.
  10. Inlatura incet peretii detasabili ai tavii, si aseaza cheesecake-ul pe un platou.
Pofta buna!








Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu