Ardei copti




Stiati ca? : Ardeii copti si curatati de coaja, sunt mai usor de digerat?

Banuiesc ca pana acum ati incercat cu totii ardeii copti, fie ca sunt pe plita in aer liber, sau in casa pe o tava pe aragaz, intotdeauna vor avea un gust si un miros pe care nu le uiti usor.

Indiferent ca vreti sa ii consumati pe loc, sau vreti sa ii puneti la pastrat in congelator,procedati asa:

Pasul 1
Cumparati ardei care sunt mai grasi, cu coaja mai groasa,astfel v-a ramane pulpa aceea moale si zemoasa dupa ce ii curatati.

Pasul 2
  Puneti plita/tava/oala de fonta la incins. Spalati ardeii bine, si cand e plita incinsa, puneti-i acolo. Lasati-i sa se coaca frumos, intorcadu-i pe toate partile.

Pasul 3
  Ardeii copti puneti-i intr-un bol mai mare, formand straturi. Peste fiecare strat de ardei, aruncati generos sare. Dupa ce sare actioneaza se vor putea curata mai bine. In principiu dupa ce se racesc putin.

Pasul 4
  Cand ii decojiti, incercati sa nu rupeti pulpa ardeiului, sa ramana intregi. In interior ramane zemos si nu se pierde asa aroma.
  Daca ii consumati atunci,dupa ce ii decojiti, daca mai e nevoie adaugati sare, putin ulei si otet dupa gust.
  Daca doriti sa ii puneti deoparte pentru alta data, dupa ce ii decojiti si se racesc,puneti ardeii in pungi cu fermoar / pungi care se inchid ermetic si bagati-i la congelator. Ii scoate de acolo oricand doriti sa consumati.

Pofta buna!




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment