Langosi cu branza


Langosi mai buni nu am mancat, Cuvintele sunt de prisos, asadar va sugerez sa scoateti afara faina si sa va apucati pe framantat.
Ingrediente:
  • 1 kg faina
  • 1 1/2 cub drojdie
  • 1lingura rasa zahar
  • 1 lingura rasa sare (adaugati dupa gust)
  • ulei pentru aluat + ulei pentru prajit
  • 400 ml apa calduta
  • 1 ou
* Nota: Daca aveti umplutura sarata, nu exagerati cu cantintatea de sare in aluat.


Pentru umplutura:  (combinati-le cum va pofteste inima)
  • 500 grame de branza (cas framantat)
  • 1 legatura marar
Nota: Branza pe care o utilizati pentru umplutura trebuie sa nu aiba zer, care se poate scurge. Daca vrei sa folositi telemea, atunci prajiti langosi simpli, si razaliti peste ei telemea, cand sunt fierbinti.

Mod de preparare:

Umplutura: amestecati branza cu mararul maruntit

  1. Se pune drojdia intr-un bol destul de inalt si incapator. Se adauga zaharul, se amesteca pana cand se lichefiaza. Se adauga putina apa pentru omogenizare, si se presara o lingura de faina. Dupa 10 minute, maiaua se poate adauga peste cantitatea totala de faina (cernuta), si apa calduta adaugata treptata.
  2. Se incorporeaza si oul in aluat. Se adauga ulei, pana cand se obtine un alut pufos si moale, foarte moale.
  3. Aluatul obtinut se pune la dospit, pana cand isi dubleaza volumul. ( timpul e in functie de cat e de cald in incaperea in care il tineti).
  4. Ungeti blatul de lucru cu ulei, si impartiti in bilute egale (cam cat pumnul), aluatul dospit.
  5. Ungeti-va mainile cu ulei. Sfera trebuie intinsa cu mainile, se adauga umplutura, se inchid toate laturile deschide ale langosului si se pune deoparte pe blatul de lucru.
  6. Dupa ce pregatiti toti langosii, puneti peste ei prosoape curate. Mai lasati-i inca 30 minute sa dospeasca pe blatul de lucru. Acesta e pas important pentru a obtine langosi pufosi.
  7. Intre timp, puneti 1 litru de ulei intr-o tigaie antiaderenta, incingeti uleiul, dar fara sa se arda, lasati pe foc mediu si adaugati langosii. Manevrati cu atentie langosii si zona cu ulei fierbinte, pentru ca se pot intampla accidente.
  8. Atentie perioadei de coacere a langosilor, nu vreti sa ardeti bunatatile.
Savurati-i la 10 minute dupa ce i-ai scos din oala. 







Pofta buna!

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu