Carnati de casa cu sos alb de smantana


Din copilarie mi-o amintesc sub numele de Topala Alba, si de obicei mama mea o prepara iarna, cand se terminau de afumat carnatii facuti in casa.  Pentru mine preparatul asta are toate amintirile de iarna ale copilariei mele. Daca va plac carnatii afumati preparati in casa, cu siguranta o sa savurati si sosul alb de langa.
Ingrediente:
  • 400-500 grame carnati afumati de casa 
  • 500 gr smantana (3.5%)
  • 3-4 linguri faina
  • piper
  • sare
Mod de preparare:

Se taie in bucati carnatii, se pun intr-o oala cu apa (apa sa fie peste carnati cam 3 degete).
Se pune oala la foc mediu. Dupa 20 minute, cand apa fierbe, se opreste focul.

Intr-o alta oala (de preferat sa fie de fonta, sau ceva antiaderent), se amesteca faina cu smanatana, si se pune pe foc mic. 
Dupa 5 minute, cand incepe sa se incalzeasca smantana, se adauga aproximativ 1-2 cani din apa in care au fiert carnatii. Se amesteca constant in smantana cu faina cu un tel para, pentru ca altfel se vor forma cocoloase.
Se adauga si carnatii (strecurati), in oala cu smantana.
Amestecati 15-20 minute, la foc mic spre mediu, pana cand incepe sa se ingroase compozitia. 
Desi pare sa fie lichida compozitia (cand e fierbinte), dupa ce ajunge la o temperatura normala se ingroasa.

Se savureaza cu paine sau cu mamaliga, dupa pofte.






Pofta buna!

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu