Ciocolata de casa


Desertul preferat al copilariei mele. Nu cred ca are nevoie de prezentare, banuiesc doar ca ne amintim cu totii de ciocolata de casa, desi rar pregatita in vremurile de mai demult, aducea o gramada de bucurie si zambete.

Ingrediente: (pentru o tava mare)
  •  500 gr lapte praf
  • 200 g unt 
  • 140 ml apa
  • 80 g cacao
  • 300 g zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 100 gr nuci prajite - optional 
  • coaja de la o portocala - optional
Mod de preparare:
  • Intr-o craticioara punem zaharul, zaharul vanilat si apa, le pune pe foc (mic spre mediu), si  dupa ce se formeaza o spuma alba la suprafata mai lasam exact 5 minute. 
  • Cand cele 5 minute au expirat, opriti focul si adaugati untul taiat bucatele.
  • Amestecati pana cand obtineti o compozitie omogena. Lasati deoparte.
  • Amestecati laptele praf cu cacaua, incet, cerneti-le peste compozitia cu zaharul si omogenizati.
  • Acum e momentul sa adaugati nucile prajite, alunele sau orice va e pe plac.
Daca vreti sa adaugati nuci prajite, pregatiti-le inainte de toate. Prajiti nucile in cuptor, atentie caci se ard repede, lasati-le sa se raceasca, curatati-le de coaja, si sfarmati-le putin ca sa nu fie bucati intregi, sau cum va place.
  • Amestecati bine compozitia cu o lingura si turnati-o intr-o tava in care ati pus in prealabil hartie de copt sau folie alimentara.
  • Lasati la frigider cateva ore.
De aici incolo nu ramane decat sa adunam familia la un loc si sa creem amintiri.



Pofta buna!







Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu