Prajitura Negresa de post





Nu cred ca am mancat o prajiturica de post mai buna decat asta (pana acum). E atat de simplu de facut, de rapida si de ieftina, ca o poti face oricand cu ce ai la indemana prin casa.
Cei care sunt mai putin experimentati in bucatarie, o sa gaseasca aceasta reteta foarte simplu de facut.
Eu am pus repede intr-o caserola si am servit alaturi de colegii de la birou.
Se pare ca le-a placut,...nu a mai ramas nimic-nimic.


Ingrediente pentru blat:

  • 4 cani de faina;
  • 150 - 200 gr zahar;
  • 6 linguri de cacao;
  • 1 plic praf de copt + 1 praf (varf de cutit) de bicarbonat amoniu;
  • 1 cana - 1 cana si jumatate de nuca macinata;
  • 2/3 cana de ulei;
  • 1 cana si jumatatate  - 2 cani de apa minerala;
  • 300 grame dulceata (eu am pus capsuni)
  • 200 grame merisoare confiate / stafide (daca va plac)

Ingrediente pentru glazura:
  • 100 grame zahar
  • 4-5 linguri cacao
  • 3-4 linguri ulei
  • 5-6 linguri apa


Decor: fulgi de migdale




MOD DE PREPARARE:

Amestecati in primul rand toate ingredientele uscate: faina, zahar, nuca, praf de copt, bicarbonat de amoniu, cacao.
Adaugati apa minerala si omogenizati, dupa care incorporati in compozitie uleiul, dulceata si...



 ...merisoarele/stafidele.
Turnati blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si puneti in cuptorul preincalzit.Lasati pe foc mediu aproximativ 30-35 minute, in functie de cuptorul vostru.

Sfat! Cand trece testul scobitorii, deschideti usa cuptorului, opriti focul si scoateti pe jumatate tava cu prajitura afara. Daca il scoateti prea repede de acolo, din cauza diferentei de temperatura, riscati sa vi se lase blatul.
Pana cand blatul se raceste cat de cat, pregatiti glazura..
 Sfat! Lasati prajitura in tava!

Pentru glazura, amestecati toate ingredientele intr-o oala, inainte sa puneti pe foc omogenizati compozitia.
Apoi pe foc mediu, amestecati pana cand se topeste zaharul. Lasati la racit, amestecand des.
Cand simtiti ca incepe sa se ingroase glazura (ar trebui sa fie calduta), puteti sa o puneti/turnati peste prajitura.


 Et voila!
Bon apetit!


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment