Covrigei fragezi cu branza




De cand ma stiu, mama mea face covrigeii astia deliciosi de sarbatori. Adevarul e ca se potrivesc in orice perioada a anului, ca alternativa la rontaielile din comert, pe unde mai pui ca sunt atat de simplu de facut incat o sa va indragostiti pe loc de ei.
Ingrediente:
  • 1 kg de faina
  • 500 grame de branza de burduf de calitate
  • 250 grame de untura
  • 200 ml iaurt
  • 1 varf de lingurita cu sare
  • 2 oua
  • Optional: chimen (puneti cat va place de mult)
  • Pentru uns : 1 ou si 200 gr.de cascaval
Mod de preparare:

Intr-un bol suficient de mare, amestecati untura cu iaurtul cu oula si sarea. Amestecati / framantati cu mana pana cand se omogenizeaza ingredientele.
Adaugati branza si chimenul (daca il utilizati), si framantari bine, treptat adaugati faina in compozitie, si continuati sa framantati pana cand se obtine un aluat care nu se lipeste de maini, si e putin sfarmicios.
In cazul in care vi se pare prea sfarmicios, adica nu se leaga, adaugati 1-2 linguri de lapte si framantati.
Luati o bucata din aluat si intindeti o foaie de 1 - 1,5 cm grosime, pentru ca neavand drojdie sau praf de copt, nu o sa creasca excesiv.

Taiati cu o forma de covrigei sau cu un pinten cu forme, sau pur si simplu cu un cutit, in ce forme doriti voi, puneti-i intr-o tava cu foaie de copt. Ungeti covrigeii cu ou batut, cu ajutorul unei pensule,si presarati cascaval dat pe razatoarea fina. 






Puneti tava cu covrigeii in cuptorul preincazil pe foc mediu. In functie de cum va merge voua cuptorul, ar trebui sa fie gata in 20-25 minute. Dar verificati-i din cand in cand, ca sa fiti siguri.
O sa iasa o bunatate de covrigei!

Pofta buna!






Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment