Prajitura cu branza, biscuiti si stafide



Prajitura cu branza,..reteta asta de prajitura cu branza e preferata lui Alex, si reteta vine tocmai de la
Hunedoara de la bunica lui Alex, niciodata nu am mai facut-o asa, dar a iesit tare gustoasa. Sper sa va placa si voua

Ingrediente:
Pentru blat: 
  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de ulei
  • 8 linguri de faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1/2 lingurita praf de copt
Pentru umplutura:
  • 400 gr branza dulce
  • 3-4 plicuri zahar vanilat
  • 3-4 linguri zahar
  • 1-2 linguri de gris
  • 2 oua
  • 200-250 gr stafide
Pentru foaia din biscuiti:
  • 1 pachet de biscuiti (gen Petit Beure)
  • 1 pachet de margarina
Pentru decor:
  • zahar pudra vanilat
Mod de preparare:

Preparati blatul astfel: 
- bateti albusurile spuma cu un praf de sare, apoi incorporati zaharul. Cand ati terminat de incorporat zaharul, adaugati esenta de rom si mixati in continuare.
- galbenusurile se amesteca treptat cu cantitatea de ulei necesara, se adauga si zaharul vanilat.
- peste spuma se adauga galbenusurile cu uleiul, si se amesteca cu un tel in forma de para de sus in jos 
- dupa ce s-au incorporat galbenusurile, se toarna treptat faina amestecata in prealabil cu praful de copt, si amestecam la fel de sus in jos pana cand obtinem o compozitie omogena

Preparati branza astfel: 
 Amestecati branza cu zaharul si zaharul vanilat, grisul si cele 2 oua. Amestecati bine ca sa se topeasca zaharul. Adaugati si stafidele.

Pregatiti tava astfel:
Pachetul de margarina se taie in feliute subtiri de 1/2 cm si se tapeteaza intreaga tava cu ea, toata tava trebuie sa fie acoperita cu margarina. Peste margarina se pun biscuiti sfarmati bine, astfel incat sa acopere fundul tavii, nu mai mult.

Peste biscuiti se aseaza branza aromata pe care incercam sa o intindem uniform, si in final se adauga blatul care, la fel se intinde uniform peste branza.

Se pune in cuptorul preincalzit, aproximativ 40-50 minute. Verificati cand blatul este gata cu o scobitoare.

Dupa ce prajitura e coapta, o scoateti din cuptor, o lasati sa se odihneasca 3-4 minute, apoi o rasturnati pe un blat de lemn.  Puneti blatul de lemn deasupra tavii, si intoarceti tava si in felul acesta biscuitii o sa fie deasupra . Lasati sa se raceasca si apoi presarati zahar pudra vanilat. 

Pofta buna dragii mei!:)




Editare tarzie: Adaugati si stafidele in branza:)

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment