Fasole scazuta




Nu-i asa ca uneori vi se face dor de o portie de fasole uscata? Mie da..:)Hehe...
Asa ca am facut o portie peste care am pus niste sunca prajita..si langa...ceapa frecata cu sare, ulei si otet! Asa ca si atunci cand eram mica..:) Si tre' sa va spun ca a avut acelasi gust de atunci..

Ingrediente:
  • 2-3 cani de fasole uscata 
  • 2 linguri de ulei
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 1 lingura de pasta de ardei (optional)
  • foi de dafin
  • sare
  • piper
  • boia dulce
Mod de preparare:
Puneti cu o seara inainte fasolea in apa rece la umflat. Daca nu reusiti sa o puneti dinainte, nu-i bai, doar ca o sa trebuiasca sa petreceti mai mult timp pana se fierbe.
Daca totusi ati reusit sa o puneti la umflat de seara, a doua zi aruncati apa de pe ea si acoperit-o cu alta si o puneti la fiert. Puneti apa in oala doar cat sa acopere fasolea si cand incepe sa fiarba, lasati-o 10 minute si aruncati apa de pe ea, adaugati peste fasole alta apa care ati pus-o separat la fiert,trebuie sa fie fierbinte apa, ca fasolea sa fiarba in continuare, aruncati apa de pe ea de 3 ori, dupa asta, puneti morcovii taiati bucatele si foile de dafin si lasati pana cand e fiarta fasolea, adaugant apa ferbinte la nevoie daca scade.

  Dupa ce fasolea a fiert, separat, puneti uleiul la incins, adaugati ceapa, lasati-o 1 minut.

Adaugati pasta de tomate si pasta de ardei, sarea, piperul si 1/2 lingurita de boia  mai lasati 1-2 minute. Scoateti cu o paleta fasolea si puneti-o peste sosul cu ceapa, amestecati si daca vi se pare prea uscata, adaugati din apa in care a fiert fasolea.

 Pofta buna dragii mei!



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment