Ciorba de perisoare




Daca va place leusteanul in mancare, inseamna ca o sa va placa si ciorbita asta!  E o ciorbita usoara pentru stomac, usor de facut si in ciuda dificultatii reduse e extremmmm de gustoasa! 
Pofta Buna dragii mei!
Ingrediente:

Pentru perisoare:
  • 300 gr de carne tocata de vita
  • 3 linguri de orez
  • sare 
  • piper
  • 1 ou
Pentru ciorbita:
  • 3 morcovi
  • o bucata de telina 
  • 2 bucati pastarnac
  • o legatura mare de leustean
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • o lingura de bors  magic
Mod de preparare:

Se pun legumele la la fiert maruntite, pana cand legumele sunt aproape fierte formati perisoarele.
Pentru perisoare se amesteca toate condimentele si se formeaza perisoare mici, abia dupa ce ati terminat cu ele si legumele mai au putin de fiert se adauga in oala si se lasa pe foc mediu pana cand se ridica la suprafata. Verificati totusi una! Orezul s-ar putea sa nu fie de tot facut, dar pe masura ca o lasati sa se raceasca si orezul se va umfla. Daca doriti sa o serviti imediat, puteti sa nu adaugati orezul in perisoare si sa il puneti de mai inainte in oala si atunci o sa stiti sigur ca este fiert.
Se pune borsul, sarea, piperul dupa gust.
Se opreste focul si se adauga verdeturile maruntite.
Noi am servit-o cu ardei iute foc. 







Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment