Ciorba de fasole galbena proaspata

 
Ciorba de fasole proaspata, acuma nu mai conteaza ca e galbena sau verde! E adorabila ciorbita asta, fie  ca e cu sau fara smantana. La noi se face de cele mai multe ori cu smantana, dar am vrut o ciorbita usoara asa ca am renuntat la smantana.
Ingrediente:

  • 400-500 gr de fasole galbena
  • 1 ceapa
  • 1 bucata de telina
  • 2-3 morcovi
  • 1 pastranac
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 /2 legatura de leustean
  • piper
  • sare
  • 3 linguri de bulion
  • 250 gr de carne de porc
Mod de preparare:

Se spala carnita si se taie cuburi, si se pune intr-o oala la fiert impreuna cu un praf de sare.

Separat in oala in care doriti  sa faceti ciorba puneti apa rece impreuna cu fasolea galbena curatata, rupta in bucati si spalata. Cand apa in care sta fasolea incepe sa fiarba puneti si restul de legume spalate si tocate. 
In timp ce carnea fierbe, luati spuma de pe ea, iar in momentul in care nu mai spumeaza, o scoateti intr-o strecuratoare, si o dati printr-un jet de apa calda, ca sa nu ramana spume deloc pe ea, apoi o adaugam in oala cu legumele.

Dupa ce au fiert inclusiv legumele si carnea, se adauga bulionul. Se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Oprim focul. Adaugam patrunjelul si leusteanul tocate marunt.

Pofta buna dragii  mei!  Noi am servit-o cu ardei iute ! 






Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment