Sarmale cu carne de vita



O portie de sarmale nu a omorat pe nimeni niciodata, excesul poate ca ar face-o.
Am facut niste sarmale cu varza murata,cu putina afumatura si cu carne tocata de vita pentru ca e mai usoara si nu are atata grasime!
Ingrediente:
  • 500-600 gr de carne tocata de vita
  • varza murata
  • costite afumate
  • o cana de orez
  • 2 cepe medii
  • 200 ml bulion/ pasta de tomate
  • sare 
  • piper
  • 1 lingura boia dulce
  • cimbru
  • marar
  • 2 linguri de ulei
Mod de preparare:
Se toaca ceapa si se pune la calit in ulei putin incins. Cand ceva devine transparenta se adauga 1 lingura de cimbru si 1/2 lingura de marar, dupa 1 minut se adauga si carnea tocata si boiaua. Se lasa 1-2 minute si apoi se adauga orezul spalat si scurs de apa si se opreste focul.
Se amesteca bine si se lasa putin sa se raceasca.
Pregatim foile de varza. Taiem partile tari de pe frunzele de varza si le lasam la marimea la care dorim.
Cateva frunze de varza le tocam si le punem pe fund la oala in care punem sarmalele.
Formam sarmalele si le punem una langa alta in oala, adaugam cateva bucati de costita si apoi presaram cu cimbru si tot asa pana cand terminam compozitia pentru sarmale. 
Deasupra acoperim cu un strat de varza tocata. 
Separat amestecam bulionul sau pasta de tomate cu 100 ml de apa si adaugam in oala peste sarmale cat sa ajunga aproape pana sus apa. (cum se vede in poze).
Se pun la fiert pe foc mic.
Se lasa pana cand sut fierte, verificati si opriti-le cand considerati ca sunt gata!
Pofta buna!







Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment