Langosi studentesti



De cate ori fac langosi imi aduc aminte de vremea cand eram studenta si de buna mea prietena Oana, cum stateam noi ore in sir in bucataria din caminul studentesc si faceam pe langosi si ii imbiam pe toti care veneau pe acolo! Au fost momente frumoase si amintiri superbe! 
Noi i-am umplut cu cartofi amestecati cu branza si cu branza, marar si ceapa! De fapt au fost trei tipuri,dar langosii cu dulceata nu au mai apucat pozele!Hihi...
Ingrediente:

  • 1 kg faina
  • 40 gr de drojdie
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • apa calduta
  • 2 linguri de ulei
Mod de preparare:
 Se pune faina intr-un bol, se face o gropita si se pune drojdia impreuna cu zaharul acolo si se acopera cu apa calduta! Se lasa cam 10 minute pana se umfla drojdia si apoi se incepe a framanta aluatul adaugandu-se putin cate putin apa calduta (nu fierbinte). Catre sfarsit adaugati si uleiul si apoi verificati daca mai e necesar sa adaugati apa! O sa aveti un aluat elastic si numai bun pentru langosi!
Opriti-va din framantat cand aluatul nu se mai lipeste de mana.
Se lasa aluatul la dospit acoperit cu un prosop curat timp de 50-55 minute!
Cand aluatul e dospit incingeti ulei intr-o tigaie, formati langosii cu o sicitoare si dupa placerea voastra ii umpleti !
Pofta buna va doresc!
Din 1 kg de faina ies destul de multi, daca vreti mai putini puteti sa faceti din 500 gr de faina!







Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment