Supa cu galuste de gris


 
Supa asta e minune, mie personal imi place mult pentru ca e o supa care iti linisteste stomacelul, si nu e o "mancare" grea, iar galustele o fac putin mai satioasa decat cea cu taietei. Deci stiti cu totii despre ce vorbesc aici...Pofta buna!:)


Ingrediente:
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa medie
  • 3-4 morcovi de dimensiuni medii
  • 1 legatura de patrunjel
  • gris
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 1 lingura grasime de pui de casa

Mod de preparare:

Se curata legumele se maruntesc si se pun in apa la fiert.



Se spumeaza de cate ori e nevoie.
Cand legumele sunt fierte, scoatem ceapa (ceapa putin mai repede se face decat celalalte deci sa va uitati la ea ca altfel se blegeste acolo) si telina. Daca voua va plac in supa va sfatuiesc sa le tocati si pe astea.Eu am lasat numai morcovii in oala.

Pentru galuste: 
Se pune intr-o oala apa la fiert pentru galuste.
Separat se bat ouale cu un praf de sare. Se adauga in ploaie  grisul pana cand se obtine o compozitie moale. Se lasa musai-musai 10 minute ca sa se umfle grisul. Asta e secretul sa fie pufoase! Sa fie lasa-te 10 minute in pace!:))


Apoi cu o lingurita se ia din compozitie si se pun in apa care clocoteste.Neaparat sa fiarba apa. Se lasa aprox 10 minute! Cel mai bine e sa luati una sa o verificati! Dupa ce s-au facut galustele se  arunca apa de pe ele si se trec printr-un jet de apa rece! 

Se opreste foculla oala cu legume. Se adauga galustele, sare, piperul si o lingura de grasime de pui (numai daca doriti), patrunjelul tocat marunt.


Serviti va rog!:)
Pofta buna!:








Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu