Pulpe de pui la grill cu legume la aburi

 
O mancare sanatoasa, cu putine calorii pentru 4-6 persoane! 
Multumesc sotului meu pentru ajutor...:)



Ingrediente:
·        1 kg pulpe de pui dezosate
·        4-5 morcovi
·        400-500 gr cartofi
·        Boia
·        Piper
·        Sare
·        Ulei de masline
Pentru marinata: 
  • 1 lingura miere
  • 200 gr iaurt
  • Zeama de la ½ lamaie
  • ½ lingurita piper
  • ½ lingurita praf de usturoi / 2-3 catei de usturoi pisati
  • ½ lingurita busuioc uscat
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingurita rasa de praf de chill
Mod de preparare:
 Noi am facut marinata pentru pulpe cu o zi inainte, deci le-am lasat la frigider cam 24 ore, dar si daca le lasati 3-4 ore e bine.

Dupa cum o sa observati sotul meu a amestecat toate cele necesare pentru marinata.... Multumesc dragul meu pentru ajutor!
Am amestecat toate cele necesare pentru marinata, am pus pulpele in ea, am acoperit si le-am pus la frigider.  

                                              Miere                                                       Iaurt


                                        Zeama de lamaie                      Piper


        Praf de usturoi



                                        Busuioc                                                  Vin

                                                                   Praf de  Chilli

Si acum trebuie racorite o vreme la frigider..:)

 Intr-un vas cu aburi am pus morcovii peste care am pus sare si piper, i-am scos intr-un vas de yena sa ramana calduti.

 Si apoi am pus cartofii condimentati cu boia, piper si sare.




 A doua zi le-am scos,  le-am pus pe un grill pentru aragaz, am pus putin ulei de masline deasupra si  le-am lasat sa se rumeneasca. (Tot a doua zi se intampla si prepararea cartofilor si a morcovilor :) )

I-am servit cu sos tzatziky. 
Ne-a placut tare mult reteta asta, e usoara si nu are multe calorii, potrivita pentru momentele cu invitati, musafiri!:)
Pofta Buna!


2 comentarii:

Instagram