Painea noastra cea de toate zilele..:)) Adevarul e ca noua ne place mult mai mult painea facuta in casa decat cea cumparata, tine mai mult, e gustoasa si stii ce contine!:) Chiar daca de obicei se mananca mai bine de 1/4 din ea cand o scoatem din cuptor,e o adevarata placere sa simti mirosul de paine proaspata in casa! Miroase a acasa..:)
Ingrediente:
- Ulei de masline
- 1 lingura de zahar
- 1 kg faina alba
- 1 lingura de sare
- 2 plicuri de drojdie uscata
- 400 ml apa calduta
Mod de preparare:
Intr-un bol mare am pus faina, drojdia, zaharul si sarea,
le-am amestecat cu o lingura si apoi am pus cate putin apa calduta si am
framantat, am adaugat cam 1 lingura jumate de ulei de masline si am framantat
pana cand nu s-a mai lipit aluatul de castron.
L-am acoperit cu un prosop si l-am lasat la caldurica pana
cand si-a dublat volumul.
Am tapetat o tava cu faina si am pus aluatul acolo si l-am
crestat cu cutitul. Am mai lasat aluat
cam 15-20 minute la dospit in tava si am bagat tava la cuptor.
A iesit o minunatie de painica, crocanta la exterior, moale
si pufoasa la interior.
Pofta Buna!
Un pliculet de drojdie,la cantitatile tale este destul,la inceput nu amesteci si sarea,aceasta opreste fermentatia,o pui aproape de sfirsitul framintarii.Adauga si o lingura cu virf de susan,macinat la risnita de cafea si vei vedea ce iese,Se mai poate pune si 1/3 iaurt in cantitatea de apa.
RăspundețiȘtergere