Din dorinta de a experimenta si din eterna pofta pentru pizza, m-am gandit sa mai modific pe ici si pe colo forma acestei minunatii care "se lipeste" rapid de noi, in toate formele posibile!:))
Am googalit si am gasit mai multe forme pentru pizza (primul "model" e dupa cel facut de Laura Sava, aici si linkul catre blogul ei: http://savalaura.blogspot.com), am vrut azi sa incerc doua "modele". Restul, data viitoare!:)
Ingrediente:
Pentru topping:
- 200 grame sunca (eu am luat sunca Praga)
- 400 grame ciuperci
- branza Chester (felii, 250 grame)
- 50 grame de unt
- oregano
- piper
- pasta de tomate
- 1 ou
- 2 ardei
Pentru blat:
Reteta pentru blat o gasiti aici.
Mod de preparare:
Ne pregatim toate ingredientele necesare in timp ce dospeste blatul.
Dupa ce a dospit, intindem o foaie mareeee, pe care o decupam cu un bol in cercuri nici mari si nici mici pe care le tratam ca pe niste pizza mari :)
Le punem in tava si le dam la cuptor.
Noi le-am servit cu sos de oregano facut in casa. Reteta pentru acest sos o gasiti aici.
Restul de ingrediente,le-am bagat intr-un bol si le-am blendarit (a se citi, le-am maruntit cu blenderul) pana cand am obtinut o pasta.
Aluatul ramas l-am intins intr-o foaie mare si l-am uns bine cu pasta de tomate.
Si apoi cu pasta facuta cu blenderul.
Am rulat foaia.
Am taiat-o.
Am pus cuiburile in tava si le-am uns cu oul batut si le-am bagat la cuptor.
Pofta buna!