Ciuperci umplute cu carne tocata si branza



 
Ciuperci umplute...., nu pot sa mai zic nimic acum pentru ca "imi ploua" pe tastatura!:)))

Ingrediente:
·        ~1 kg de ciuperci (eu am avut cam 20 de ciuperci)
·        500 gr de carne  tocata (amestec vita si porc)
·        1 ceapa de marime medie
·        4-5 catei de usturoi mai mari
·        2 felii de paine
·        1 legatura generoasa de patrunjel
·        300 grame de branza sarata de vaca
·        2 oua
·        Piper
·        Sare


Mod de preparare:
Se curata ciupercile, ceapa si usturoiul. Ceapa, usturoiul si coditele de la ciuperci se maruntesc. Palariile de la ciuperci se spala si se pun intr-o strecuratoare.





Intr-o tigaie cu ulei incins se caleste ceapa.



Cand devine aurie se adauga coditele de ciuperci si usturoiul.


Dupa ce a scazut la jumatate apa lasata de codite se adauga carnea tocata si se amesteca pana cand carnea tocata e facuta pe jumatate.


Se opreste focul se lasa sa se raceasca compozitia.



 Pana cand se raceste umplutura, luam tava in care dorim sa punem ciupercile si o bucata de hartie de copt potrivita. Hartia de copt o  mototolim si o dam printr-un jet de apa. O strangem (stoarcem) in pumn si o scuturam sa ramana cat mai putina apa pe ea. Apoi o putem modela frumos dupa peretii tavii. Faptul ca umezim hartia de copt ne da voie sa folosim hartia de copt dupa cum dorim. Ea o sa se usuce foarte repede si apoi o sa punem ciupercile in tava.



Se adauga branza, ouale, patrunjelul, si painea inmuiata in apa si stoarsa bine, piperul si sarea. Se amesteca bine pana cand umplutura pentru ciupercute este omogena.





 Cu o lingurita se umple fiecare ciupercuta si se aseaza in tava. 



Se lasa la cuptor 1h 30”, in functie de cuptor, de marimea ciupercutelor, etc. Verificati din cand in cand ca sa fiti siguri ca nu se ard sau ca le scoateti necoapte 



  Pofta buna!





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comentarii: