Chiftelute porc&vita


 




Ingrediente:
  • 500 grame carne tocata amestec de porc si vita
  • 1 legatura de patrunjel proaspat
  • ½ lingurita de piper
  • 1 lingurita rasa de boia
  • 4-5 catei de usturoi pisati
  • 2 oua
  • 1-2 linguri de susan
  • 200 grame pesmet (puteti sa adaugati cate putin pana obtineti textura dorita)
  • 1 lingurita de sare (sau dupa gust)
  • ulei


Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele intr-un castron si se framanta pana cand obtineti o compozitie omogena.



 Se umezeste un platou de lemn/plastic si se formeaza chiftelutele de marimea dorita. Ca sa obtineti aceeasi dimensiune la chiftelute va recomand sa folositi o lingurita si  pentru fiecare chiftea sa luati din compozitie aceeasi cantitate cu lingurita. Astfel o sa obtineti chiftelute egale si aratoase gata sa dea pe spate toti invitatii.
Sfat. Atunci cand formati chiftelutele umeziti putin mainile cu apa si acestea nu o sa vi se lipeasca de maini.

 Dupa ce ati terminat de format chiftelele, puneti ulei la incins intr-o tigaie si  verificati sa fie suficient incat sa acopere chiftelele, astfel ele se vor rumeni in acelasi timp pe toate partile fara a fi nevoie sa  verificati pe toate partile. La nevoie se schimba uleiul daca se arde prea tare.
Se obtin chiftelute aromate si cu o textura superba.
Pofta Buna!

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu