Blat cu visine

 
Preferata mea!!! Cu muuulllteee visine! Desertul perfect! Rapida, usoara si delicioasa!
Ingrediente:
  • 8 oua
  • 16 linguri de zahar
  • 16 linguri de ulei
  • 16 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  •  1 plic de zahar vanilat
  • 1/2 sticluta de esenta de rom
  • 1 lingurita de esenta de portocale (optional)
  • sare


Mod de preparare:

Se separa ouale si peste fiecare se pune un praf de sare.


 Albusurile se bat cu mixerul spuma si dupa ce sa format spuma se incorporeaza zaharul incet mixand in continuare.





Spuma e batuta corect atunci cand ea nu cade din castron daca o rasturnam cu "capul in jos" :))) Asa m-a invatat mama!:)

 Peste spuma se adauga esente de rom si de portocale. Daca doriti puteti sa puneti numai de rom, blatul o sa fie oricum destul de aromat.




Separat, galbenusurile le amestecam cu uleiul. Uleiul se incorporeaza incet ca si la o maioneza. Cand am terminat cu uleiul adaugam zaharul vanilat si amestecam.


De aici inainte nu mai folosim mixerul, folosim telul in forma de para, punem galbenusurile peste spuma si amestecam cu telul de jos in sus, iar ca sa scapam de spuma scuturam de marginea castronului telul si tot asa, dar nu amestecati normal in bol pentru ca spuma trebuie sa ramana aerata ca blatul sa creasca.

 Amestecati pana cand obtineti o compozitie omogena.
 Separat, intr-un castron amestecati faina cu o lingurita de praf de copt si incorporati faina incet in spuma, amestecand la fel cu telul para de sus in jos.


 Tapetati o tava cu putina faina, sau hartie de copt si mai bine. (Eu am ramas fara si doar atunci am realizat:P)


 Puneti blatul in tava si apoi in cuptor, prima data pentru 1min30sec-2min. 


 Visinele trebuie scoase din borcan, daca le aveti in compot si scurse de zeama.


Dupa 1-2 minute il scoatem si punem visinele peste blat, in acest fel visinele nu o sa se duca la fundul blatului.


Scos din cuptor, inca cald.


Copt uniform. Il lasam sa se raceasca putin.


Pudram cu zahar vanilat.

Il putem taia .

Va doresc pofta buna! 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu