Aluat de pizza




Pana acum s-a dovedit a fi aluatul perfect pentru pizza, foccacia si chifle cu condimente. Asadar, asteptati-va sa il folositi destul de des.

Ingrediente:
  • 500 grame de faina
  • 250 ml de apa
  • 1pliculet de drojdie / un cubulet de drojdie
  • 3 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de zahar

Mod de preparare:

Incalzim putin apa ( sa fie calduta nu fierbinte) si o punem intr-un castron, adaugam apoi drojdia, zaharul si sarea si amestecam pana cand se dizolva toate ingredientele.
Dupa ce ati omogenizati adaugati si uleiu si amestecati bine.
 Incepem sa incorporam faina. Intai amestecam cu  lingura, iar mai apoi incepem sa framantam cu mainile aluatul.
Trebuie sa obtinem un aluat elastic si suficient de tare incat sa il putem intinde. Il acoperim cu un prosop si il lasam sa dospeasca aproximativ 35-40 minute, pana cand isi dubleaza volumul. 
 Dupa ce a dospit il impartim in cate parti avem nevoie, in fuctie de tava pe care o folosim. Eu am facut 2 tavi de pizza.
 Tava mea are diamentrul de 32 cm. Va spun asta sa va faceti o idee despre cat aluat o sa aveti la indemana. 
Spor la bucatarit!







Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment