Chifle cu oregano si usturoi


Recunosc, le-am facut din "nebunie". Am framantat un aluat de paine din care am pus la cuptor o painica intr-o tava de cozonac, iar din restul trebuia sa iasa ceva, dar nu prea stiam ce. Si asa au iesit chiflele acestea super gustoase si crocante cu o aroma speciala. Sper sa va placa.


Ingrediente: 
  • 500gr faina alba
  • 1/2 cubulet drojdie (12,5 gr)
  • 1 lingurita de zahar
  • apa (200-250 ml)
  • o lingura ulei
  • seminte susan
  • oregano
  • praf de usturoi (cumparasem de la Cora, dar am vazut si la alte magazine)
  • piper
  • sare
Mod de preparare:
   Se pune faina intr-un castron in mijlocul ei facem un pic de loc si punem drojdia si zaharul, peste ele se pune putina apa calduta casa acopere drodia si zaharul, se acopera cu un prosop si se lasa 10 min.(depinde si de cat e de cald in locul in care o tineti, ideea e sa se umfle drojdia).
   Dupa ce s-a umflat drojdia se pune sare, depinde cat de sarata va place (o lingura mare rasa), dar avand in vedere ca o sa punem si alte condimente puteti sa puneti mai putin decat de obicei. Incepeti sa framantati adaugand incet incet apa calduta pana cand simtiti ca nu se mai lipeste deloc de mana, in momentul ala adaugati uleiul si framantati in continuare adaugati oregano, piper, praf de usturoi si framantati bine-bine pana cand se omogenizeaza compozitia. Se lasa aluatul la dospit acoperit cu un prosop curat intr-un loc cald. Aluatul isi va dubla volumul si atunci este pregatit, il scoatem din castron pe masa, si il mai framantam putin  cu un pic de faina, luam din aluat bucati mici si rotunde FARA sa le formam in mana, exact cum le luam din aluat asa trebuie puse in tava tapetata cu faina. 
  Dupa ce ati terminat formarea chiflelor si le-ati asezat in tava cu un cutit care taie bine (nu trebuie sa sfasiati aluatul) le crestati putin cat sa se desfaca. Le mai lasati inca 10-20 minute la dospit in tava acoperite cu un prosop si apoi le stropiti cu apa (nu multa), si apoi le presarati cu seminte de susan. Se pun la cuptorul preincalzit si se lasa in jur de 20-30 minute (pana cand sunt rumenite).
  Astept sa imi spuneti daca v-au placut! 
Pofta Buna!
Laura
  
  





 Vizitati si pagina mea de Facebook! Cooking with passion! by Laura Pasca


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu